Blog

16-02-2018

Tips voor een hoofdtafel onder controle

Een bruiloft is een unieke gebeurtenis. Bij het plannen van uw bruiloft zijn er dingen die handig zijn om te weten, er zijn dingen die u moet weten, ... en dan zijn er dingen die u graag had willen weten.

Vandaag ga ik je vertellen over deze laatste categorie, zodat je tegen jezelf zou zeggen na het lezen van dit artikel: "Ik ben zo blij dat iemand me dat heeft verteld! In plaats van "Had ik het maar geweten".

Wie te installeren aan de hoofdtafel?

Traditioneel ...

... de bruid en bruidegom, de getuigen en hun echtgenoten worden aan het hoofd geplaatst. Het is ook gebruikelijk om broers en zussen en goede vrienden van de bruid en bruidegom aan deze tafel te hebben, en mogelijk de ouders van de bruid en bruidegom.

Eretafel met de getuigen

De getuigen en hun echtgenoten staan aan het hoofd van de tafel met de bruid en bruidegom. Je kunt vrienden toevoegen in de buurt van de bruid en bruidegom en / of hun broers en zussen. Een of meer "bevoorrechte" tabellen kunnen ook naast / bij de hoofdtafel worden geplaatst om de ouders van de pasgetrouwden te plaatsen.

Voor deze "bevoorrechte" tafels is er een zekere vrijheid: we mengen de families (met bijvoorbeeld de vader van de bruidegom en de moeder van de bruid samen), of we scheiden de gezinnen (met één of twee ouders door tafel), en we plaatsen de gasten die we willen eren, andere familieleden en / of goede vrienden van de ouders van de bruidegom.

Familietafel van eer

Als alternatief is het ook mogelijk om een hoofdtafel te hebben met de naaste familie van de bruid en bruidegom: de ouders van de bruid en bruidegom, hun broers en zussen en mogelijk hun grootouders. Vergeet niet om de cookies te plaatsen bij een "bevoorrechte" tafel net naast de hoofdtafel, zodat ze zich ook gewaardeerd voelen.

De kleine trucs en meer ... 

Plaats de hoofdtafel op een locatie waar de bruid en bruidegom zichtbaar zijn voor alle gasten, bijvoorbeeld in het midden of zelfs op een platform, zodat iedereen zich op dit unieke moment dichtbij hen kan voelen.

Vergeet ook niet om de eretafel te onderscheiden van andere tafels, deze anders te decoreren (bijvoorbeeld door een ander middelpunt te kiezen, onderscheidende tekens op de trouwstoel te plaatsen, enz.), Zodat alle ogen worden gedraaid natuurlijk voor deze!

Is het redelijk om de decoratie zelf te maken en / of te installeren? 

Ik raad aan om met uw sitecoördinator te bespreken of de locatie beschikbaar is in de dagen vóór uw bruiloft. Als er de voorgaande dagen geen evenement is gepland, kun je de dag van tevoren of een paar dagen ervoor gemakkelijk komen en de kamer versieren en de tafels aankleden met de decoratie die je zelf hebt gemaakt.

Als dit niet mogelijk is, kunt u mogelijk uw decoratie bij de sitecoördinator achterlaten, zodat hij of zij deze voor u kan installeren met zijn team als hij deze service aanbiedt.

Of u kunt een ceremoniemeester inhuren om de dag te coördineren en te doen wat u niet kunt doen. Dit is een geweldige optie, omdat je het met hem eens kunt zijn en alle details goed kunt doornemen voordat de bruiloft begint, om er zeker van te zijn dat je alles goedkeurt en dat de bruiloft zal lopen alsof je je had het zelf gecoördineerd, van het opzetten van de decoratie tot het gevoel van de gasten die aankomen.

Let op, onderschat niet het werk dat de decoratie van uw kamer vertegenwoordigt, dat het is voor de voorbereiding van de decoratie of voor de installatie van deze. De voorbereiding van de decoratie kan heel snel een nachtmerrie worden: we vinden niet het object dat we willen, we komen niet tot het gewenste resultaat, de kwaliteit is er niet, de prijzen zijn buitensporig . De zoektocht naar het unieke object dat eruit ziet als u kan maanden duren, totdat u alles moet installeren. Je bent gewaarschuwd!

Tot slot ...

Als u een meester bent van de organisatie, zeg ik ja ... Maar zelfs als u een perfect schema hebt gemaakt, rekening houdend met onvoorzien en onvoorzienbaar, zal er altijd een risico zijn dat niet kan worden berekend of verwacht, en dat zal je stressniveau verhogen dat zich al op een vrij hoog niveau in de buurt van de bruiloft bevindt. Hoofdwoord dan: delegeren, schetsen maken, uw tafel testen, ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheden hebt en uiteindelijk een deel van het werk laten doen door uw getuigen (bijvoorbeeld de plaatsing van tabellen). Dus je make-upartiest hoeft je donkere kringen niet te verbergen voor de grote dag! Laatste tip, vergeet niet om 30 minuten installatie te tellen voor een tafel van gasten en 1 uur voor de hoofdtafel!

Hoe weet je zeker dat je je hoofdtafel decoreert?

Ik vond dat de eenvoudigste manier om een ​​hoofdtafel te versieren is om je te concentreren op de kleuren van je bruiloft, met eenvoudige bloemstukken in het midden van de tafel. Richt je inspanningen op het decoreren op de trouwtafel, want het is hierop dat alle ogen van je gasten zullen worden geklonken!
Als u liever op zoek bent naar authenticiteit voor een tafel die lijkt op jou, vraag dan jezelf af wat je beweegt: dit kan oneindig variëren, een film die je altijd heeft gekenmerkt, een foto in een tijdschrift, een lied , een land ...
Zodra je het idee hebt gevonden dat bij je past, begin je altijd met een schets van je hoofdtafel om je ideeën te verbeteren. Bijvoorbeeld, als ik wil India gebruiken als thema, zal ik een reusachtige witte olifant zet in het midden van de tafel, met gele bloemen met een groot aantal glazen potten met kaarsen en rozenblaadjes in verschillende kleuren. Als u op zoek bent naar perfectie, kunt u kiezen voor gekleurde glazen herinnerend aan je stemming, maar ook handdoeken en handdoek ringen aangepast aan uw gasten te verblinden met duizend lichten met het verfraaien van uw tafel. 

Hoe speel je op de harmonie van kleuren?

"De kleurcode van een bruiloft mag niet meer dan vier kleuren bevatten": blijkbaar is het een regel.

Maar wat als je bruiloft het thema van India heeft en een veelheid aan kleuren bevat die griezelig de limiet van vier overschrijden? Telkens wanneer mij deze regel werd verteld, werd ik er nerveus van. Wat als ik gekleurde tafelkleden, gouden kandelaars en een reeks andere objecten in andere tinten heb. Is het mogelijk om een ​​volledig kleurengamma toe te passen, of is het gewoon te veel?

Het draait allemaal om balans. Breng uw kleuren in balans om het effect te bereiken waarnaar u op zoek bent. Heb een basiskleur en neem andere kleuren op ter aanvulling en verbetering van uw thema. Gebruik complementaire kleuren (maar probeer geen kleuren te gebruiken die niet overeenkomen met uw basiskleur, u zult zich niet op uw plaats voelen). Gebruik bijvoorbeeld complementaire kleuren voor uw Indiase bruiloft, zoals rood, goud, roze, oranje en wit. Dit zijn al vijf kleuren, maar voor een bruiloft met het thema India zijn deze kleuren complementair en werken ze goed. Als u extra kleuren wilt gebruiken, aarzel dan niet om een ​​kleurenkaart te gebruiken die u gemakkelijk op het net vindt.

Wat zijn de standaardafmetingen van een hoofdtafel?

Voor uw gasten en uzelf om comfortabel te zijn, duurt het ongeveer 45 cm breed per persoon.

Aantal personen Diameter van de tafel (cm) Diameter van het tafelkleed

8 personen - 130 diameter tafel - 180 diameter tafelkleed

10 personen - tafel met 150 doorsneden - tafelkleed met een diameter van 200

12 personen - 185 diameter tafel - 235 diameter tafelkleed

Waarom een professionele binnenhuisarchitect nemen?

De meeste mensen zijn in staat om een evenement te versieren. Een professionele binnenhuisarchitect zal echter de ervaring hebben om een zeer mooie ruimte te creëren en in staat is om dingen samen te stellen die echt goed werken in deze ruimte. Een professionele binnenhuisarchitect zorgt ervoor dat de kleuren bij elkaar passen, dat de trends die je leuk vindt worden gevolgd en bovenal het creatieve vermogen hebben om je decor geweldig te maken en je bruiloft uniek te maken.

Een goede binnenhuisarchitect zal ook nauw met u samenwerken om ervoor te zorgen dat aan uw wensen en eisen voor kleuren en / of thema's wordt voldaan.

Wat is het concept van "Table d'honneur" van Dine In Style?

Ik weet dat de decoratie van de werktafel dat kan: soms hebben we duizenden ideeën, zonder te weten hoe we ze moeten implementeren zonder al te veel te doen.

Stress is veel belangrijker als het gaat om de eigen bruiloft, omdat iedereen droomt van een "unieke" bruiloft. De spanning en het ontwerp van een decoratie passen echter over het algemeen niet goed bij elkaar, omdat je creativiteit onder stress een grote hit wordt!

Om deze reden, en in overeenstemming met wat Dine in Style doet voor de verhuur van tafeldecoraties voor uw evenementen, bedacht ik waarom niet voor de decoratie van eretafels gaan, altijd met dezelfde huurformule en een allesomvattende installatie. En ik pakte mijn potloden en mijn camera om je te helpen mijn eerste drie erelijsten te ontdekken!